Over Stichting Jade:

 

Het dagelijkse leven voor een gezin met een kind met kinderkanker is zwaar. Gezinnen die onder behandeling zijn in het Prinses Maxima Centrum, het landelijke centrum voor kinderoncologie, hebben nauwelijks rust en gaan gebukt onder een enorme last van onzekerheid. Er is een grote angst om hun waardevolste bezit te verliezen aan deze verschrikkelijke ziekte. 

 

In Nederland zijn alle kinderen met kinderkanker onder behandeling in het Prinses Maxima Centrum. Gezinnen die de bizarre wereld van kinderkanker zijn ingeslingerd hebben nauwelijks tijd meer om echt even samen met het gezin te zijn. Ze leven van behandeling naar behandeling.

 

De afgelopen jaren (en nog) hebben wij als 'gezin Kops' veel steun mogen ervaren van onze omgeving.

Wij zijn iedereen daar enorm dankbaar voor. Door het oprichten van Stichting Jade uitwaaimomenten willen we:

 

  • Gezinnen van kinderen onder behandeling van kinderkanker een 'uitwaaimoment' in een vakantiehuisje bieden, zodat zij een midweek of weekend dierbare herinneringen kunnen maken. Even weg van alle nare behandelingen.

 

  • Gezinnen ontmoeten elkaar en anderen en bouwen duurzame relaties op.

 

Natuurlijk droomt ook onze stichting! Waar wij van dromen? Een eigen vakantiehuisje waarin we kankerpatientjes kunnen verwelkomen en waar gezinnen samen waardevolle herinneringen kunnen maken.

 

Naast het bieden van uitwaaimomenten geven wij (leeftijdsgerichte) presentaties op basis- en middelbare scholen over kinderkanker. Wij geven jongeren het inzicht dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat er ook kinderen zijn die ernstig ziek zijn. We bespreken de impact van het woord 'kanker' als scheldwoord/straattaal.

 

Door de inzet op scholen willen we een stukje bijdragen aan een duurzame verandering een maatschappelijk probleem:

 'Schelden met kanker, dat doe je gewoon niet!'

 

Stichting Jade Uitwaaimomenten is op

26-01-2024 opgericht en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder registratienummer  92771378

 

Onze stichting heeft ANBI-status, RSIN: 866167055